2013-08-03 | 07:59:12

Ny bloggadress!

 
2013-08-02 | 11:46:20

SessaMyys tackar för sig

Det var lite mer än 7 år sedan jag satt framför datorn en varm septemberkväll och försökte lista ut vad som skulle bli mitt nya "alias" på en ganska ny sida som hette "DeviantART", en sida där man kunde ladda upp och visa sina bilder.
Jag minns inte hur, eller varför, eller ens vad det egentligen betydde. Men det var unikt och hur mycket jag än googlade hittade jag ingen annan med samma namn. "SessaMyys".


Jag använde namnet lite titt som tätt även utanför DA, där jag vid tillfället inte var speciellt aktiv.
Bland annat på en Community som skulle bli mig väldigt varm om hjärtat; "BC manga". Det var en svensk comunity som bonnier Carlsen startade för folk som gillade "Manga" och framförallt att teckna manga.

Jag var helt lyrisk, det var första gången jag någonsin träffade folk som faktist gillade samma sak som jag! :D
Och efter att under många herrans år fått höra att jag "minsann var så himla konstig som gillade manga och Sailor Moon" var det verkligen en lättnad!
Jag var inte ensam! Jag kanske var konstig, men inte ensam!

Det tog inte lång tid innan jag fick många vänner på sidan.
Även om jag själv ansåg mig bara vara en någorlunda bra tecknare tyckte många andra att jag var väldigt duktig, och dom som var äldre än mig såg att jag hade talang och ville mer än gärna ge mig tips och hjälpa mig bli bättre!

Så här i efterhand kan jag med handen på hjärtat säga att tiden på BC manga var den bästa jag någonsin upplevt ur tecknarsynvinkel.
Jag lärde mig MASSOR! Och var det något jag ville lära mig så fanns det alltid någon att vända sig till! :D


Efter en tid blev stämningen tyvärr ganska rå på BC. Folk fick sina sidor hackade, forumtrådar gick överstyr och när man postade bilder fick man inte längre konstruktiv kritik utan man blev mer eller mindre hånad om den inte var 100% perfekt... Och det är det ju aldrig.

Och just därför valde Bonnier att stänga ner sidan helt i mars 2009.

Jag var helt förkrossad, vart skulle jag nu vända mig?!
Vem skulle hjälpa mig med mina bilder, vem skulle hjälpa mig bli bättre och framförallt vem skulle påpeka när jag upprepade enkla fel. För ja, det finns många "Fel" man kan göra som tecknare. Trust me.

Jag försökte vända mig till släkt och vänner, men eftersom dom alltid är för rädda för att säga vad dom egentligen tycker så kändes det ganska meningslöst.

Tillslut kändes tecknandet i allmänhet ganska meningslöst.

Och efter ett tag kände jag att jag inte alls ville förknippas med tecknandet.

I skrivande stund har jag kommit så pass långt att jag ibland kan plocka fram ritbrädan och teckna lite på skoj, men jag känner fortfarande press att levera teckningar på en regular basis.
Och det är först nu jag förstår vad det beror på.


Det beror på bloggen.
Och det beror på "SessaMyys"

"SessaMyys" är så pass starkt förknippad med "Mangatecknaren från BC-manga" att jag fortfarande får förfrågningar lite här och var om det är jag som är "den" SessaMyys. Och många som läst bloggen räknar med att det ska komma tecknartips, teckningar, WIPs och annat som hör tecknandet till.

Och jag kan inte leverera det längre.
Eller, jag VILL inte.

Jag vill däremot kunna måla utan att känna pressen att behöva kunna visa upp resultatet när det är klart.

Därför har jag, efter en lång tids tänkande, bestämt mig för att sluta blogga här.

Men det är absolut inte med sorg i hjärtat! Jag kommer att fortsätta blogga, fast med ett helt annat upplägg och på en ny adress!


Och så fort jag gjort färdigt sidan så kommer jag posta adressen på den här bloggen. :)


Tack för allt! // SessaMyys
RSS 2.0


Allt innehåll i denna blogg skyddas enligt lagen av upphovsrätt.© Sanna Siljeström